Utställningar

Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

Föreningen Fiskhuset     www.gallerifiskhuset.se   Behmbrogatan 11 B, 611 34  Nyköping Tel. 0155-12 07 70  info@gallerifiskhuset.se   

Irem Babovic är född 1982 i det forna Jugoslavien och har bott här i Sverige sedan tidigt 90-tal.

 

Han har en tvåårig förberedande konstutbildning från Nyköpings folkhögskola. Dessa två år lade grunden för hans fortsatta arbete med det konstnärliga.

 

Irems målarteknik är skiktmåleri och är starkt inspirerad av de gamla mästarna, vilket framhävs i denna utställning där arbetet med tavlorna görs utifrån redan existerande verk. Man kan kalla det för pastischer eller parafraser. Ett sätt att förmedla och berätta, ventilera och påvisa vår tid, idag. Man kan säga att det är en konsthistorisk tidsresa men en som är ständigt förankrad i vår samtid. Från verk till verk en pendlande rörelse genom tid och rum. Från Italienskrenässans till idag. Holländskt 1600-tal till Picassos 1900-tal osv. Vissa av verken har han valt att hålla sig nära originalen av nyfikenhet för att se hur nära han kan komma medan andra har han valt att omvandla och ge en ny betydelse.

 

Artivism, titeln på utställningen, är en liten lek med ord men är menat att konsten används i syften för aktivism. På det sättet är Irem närmare graffitimålaren än en klassisk oljemålare. Skillnaden är endast i utförandet. Han tar något som är hyllat, kanske högborgerligt och som hänger i de finaste salongerna och museerna samt omvandlar dessa till något mer jordnära. Till något mer humanistiskt och fritt från excesser. Han gör de till en betraktelse över den mänskliga situationen.

 

Vi följer Folkhälsomyndighetens regler och tänker på att hålla avstånd.


Lehna Fahlström 

10 -28 okt 2020

Måleri

-------------------------------------

Carin Lundblad 

31 okt - 18 nov 2020

Måleri

-------------------------------------

Julklappen 

28 nov - 20 dec 2020

Skulptur och måleri

-------------------------------------