Utställningar

Föreningen Fiskhuset www.gallerfiskhuset.se Behmbrogatan 11 B, 611 34 Nyköping Tel. 0155-12 07 70 info@gallerifiskhuset.se

Petra Karlsson är född och uppvuxen i Nyköping. Kreativiteten har alltid följt henne, på olika sätt - en längtan efter att få uttrycka sig i färg, form, musik mm.

 

Till vardags arbetar Petra som lärare på gymnasiet i pedagogiska kurser och skapande verksamhet. Hon har också arbetat som kursledare i olika konstnärliga uttryck. Sin egen utbildning inom konst har varit på Folkuniversitetet och flera kurser inom Vedic Art. Curt Källman, som grundade Vedic Art, gick bort 2010, men Petra hade förmånen att få träffa honom vid några tillfällen och han inspirerade henne starkt då han liknade konsten med livet.

Hon arbetar också med skinn och läder och har gått kurser på Nyköpings folkhögskola, Sätergläntan mm.

Tidigare utställningar:

Petra har tidigare vid några tillfällen haft med målningar på Fiskhussalongen och även haft några utställningar på Koordinaten i Oxelösund.

 

Petra målar med akrylfärger och blandar gärna in olika material för att skapa struktur. Hon väljer oftast jordnära färger och brukar "ladda" sina tavlor med material från spännande platser hon har besökt. Tavlorna i den här utställningen är "laddade" med material från energistarka platser som hon har varit på de senaste åren. Hennes vandringar i den kraftfulla naturen inspirerar henne både i det nära, vackra Sverige och långt borta, bl a i Asien och Sydamerika. Upplevelsen av varma, spännande möten med kärleksfulla människor lämnar också sina avtryck.

 

Petras huvudsyfte att måla och skapa, är att hon mår bra av det. Själen får ro och hon upplever ett slags meditativt tillstånd. Att få djupdyka i sitt inre och en målning växer fram eller ett annat alster byggs upp.

 

 

--------------------------------

2 - 20 jun 2018

Tre generationer kvinnor visar måleri mm

--------------------------------

30 jun - 18 jul 2018

Alvart - 9 konstnärer

visar konst i olika tekniker

--------------------------------

21 jul - 8 aug 2018

Peter Reuterberg

akvarell

--------------------------------

 

Klicka här för att se tidigare utställningar och bilder